Oude liefde roest niet

24-06-2024
Deze Chateau Elite 350 caravan zeker niet. Soms kan ik best lomp zijn en in een handomdraai iets slopen maar als ik ergens erg zuinig op ben dan is het deze 45 jaar jonge Belgische schoone. Datum eerste toelating 04-03-1978. Ze heeft heel lang in de binnen-stalling gestaan. In 2020 hadden we die coronashit dus kon ik sowieso nergens heen, 2021 werd ik zelf ernstig ziek, iets met een zeiden draadje, dus even terugrekenen: 2019 zag ik’m voor het laatst. Na 2 jaar intensief revalideren ben ik ein-de-lijk een klein beetje “hetzij beperkt” in staat om wat dingen te doen. Na het ophalen bij de stalling meteen 2 nieuwe banden laten monteren. Kostte ook weer een kwak geld maar je moet er wat voor over hebben. Veiligheid voor alles!

Het dakluik van de caravan vertoonde haarscheurtjes dus nieuwe kopen. Ho wacht! Die zijn tegenwoordig wit of transparant en dat hoort niet bij een oldtimer caravan dus dat ga ik niet doen. Ik heb het bestaande dakluik geschuurd en met polyesterplamuur de scheurtjes gerepareerd (ja ik kies altijd voor de moeilijke weg) Daarna opnieuw geschuurd en in de donkerbruine verf gezet. Het dakluik is weer waterdicht en in de kleur zoals het hoort ala 1978.

Helaas heb ik geen Renault 11 meer, dat was echt een mooie combi.
Nu doe ik het bescheiden met een Peugeot Partner
:

Die heg mag ook wel eens geknipt worden zeg.

De waterpomp van de keuken was drooggelopen en verbrand. Wie heeft dat geflikt? Ik denk dat ik het wel weet maar dat is een beetje mosterd na de maaltijd. Ook nu weer aan de klus. Nieuwe waterpomp gehaald bij de caravanboer. Soldeerbout erbij en prutsen maar. Ook maar een nieuwe schakelaar bij het aanrecht gemaakt om de pomp te kunnen bedienen en de caravan van nieuwe reflectors voorzien. Bedrading nagekeken, want deze auto heeft een andere stekkerdoos dus weer sleutelen en een 13 polige stekker voor de trekhaak gemonteerd.. alles knippert en doet weer. Zelfs de koelkast doet mee als je het contact van de auto omdraait. Eind goed al goed! Heerlijk op het gemak over een paar dagen verdeeld prutsen en sleutelen.

Beetje warm geweest:

Nieuwe pomp gemonteerd. De schakelaar om hem te bedienen maak ik gewoon zelf!
Pomp, schakelaar en montagedoos totale kosten €16,-. Ik ben toch niet gek?

Meteen die plastic tuinstoelen eruit gekiept! Nieuwe aluminium stoelen gehaald met een kiepstand (tukkie) dus Deutschland hier komme ich!

Wat is zo’n caravan nog waard? Ik heb niet de intentie de caravan te verkopen, maar toch.
Je snuffelt wat op internet naar wat men zoal durft te vragen voor zo’n oudje. Ik schrok van de prijzen, 2500 begint eerst en dat zonder voortent! Plak er een labeltje “vintage op” (modewoord) en ze willen het allemaal hebben. Toen ik in 2011 de caravan van de 1e eigenaar overnam heb ik dat in de verste verte niet betaald. De voortent die er bij zat was behoorlijk gammel geworden en is weg. Er hangt nu een gloednieuwe Dorema voortent aan met een uitloop van 4 meter (exl luifel). Jaren geleden gekocht en tot nu toe slechts 1x gebruikt. Voor een weekendje pak ik vaak alleen de luifel.

Ik weet het, ik ben hopeloos ouderwets!
Kom maar met je commentaar…

Posted by: Otto on

Tags: , ,